luni, 19 decembrie 2011

Modestia - firimitura care iti potoleste orgoliul

    Cu totii ne intrebam in viata ce inseamna sa fii modest. Viata noastra este presarata cu nenumarate reusite si realizari, cu oportunitati de a alege ceea ce ni se cuvine. Modestia este atitudinea celor ce au parte de toate acestea, de a nu iesi in evidenta, de a nega faptul ca acea reusita i-ar ridica mai sus fata de ceilalti, in general, de a nega avantajul pe care il au.
     Insa ne-am intrebat noi vreodata daca cei din jur observa cand dam dovada de aceasta modestie? De aici o alta intrebare: Esti modest fata de tine sau numai fata de semeni?
     De multe ori ai fost pus in situatia de a alege intre un obiect vestimentar la moda,ceva mai scump, si unul mai putin la moda, cu mult mai ieftin. Nu esti modest daca alegi obiectul mai ieftin doar pentru ca in acel moment nu ai suma necesara. Aici intervine problema: cand suntem noi de fapt modesti? Cu adevarat modesti suntem atunci cand avem o suma cat sa cumparam intregul magazin, insa alegem produsul mai ieftin caruia ii aducem singuri cateva imbunatatiri, adaptandu-l stilului propriu. Exact asta face omul modest: se multumeste cu putin chiar daca este constient ca poate obtine mai mult.Insa aspectul asta poate fi privit din mai multe puncte de vedere: ceea ce unora li se pare un lucru modest, altora li se pare ceva luxuriant, demn de o persoana vanitoasa, ingamfata.
    Asadar, niciodata sa nu spui la un interviu ca esti o persoana modesta, pentru ca recunoscand asta dovedesti  exact contrariul. Cel mai bine este sa lasi la latitudinea celorlalti sa decida daca esti modest sau nu.
Alexandru Arsinel- ce inseamna sa fii modest

Modestie

De când scrie Păunescu
N-am văzut talent mai bun!
Eu sunt unul fără... "escu"
Deci semnez modest, Păun!
epigramă de


"Modestia este citadela frumuseţii".

 "Modestia este o lumină strălucitoare; ea pregăteşte mintea să primească cunoaşterea si inima adevărul."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu